Welkom op de site van ons huis “Burnview” in het plaatsje Tomintoul, Schotland.


Iedere vakantie groeide het ideaal om zelf een huisje in Schotland te kopen. Na meer dan 15 jaar vakanties tijdens alle seizoenen, hebben wij in de zomer van 2011 “Burnview” kunnen kopen.


Wij vielen voor het uitzicht vanuit het huis, de ruimte erom heen, de goede isolatie en voor het plaatsje Tomintoul. Het ligt in het Nationale Park “The Cairngorms” en “The Glenlivet Estate” en bevindt zich in het zuiden van de Speyside, Deze gebieden zijn bekend vanwege hun prachtige natuur en mooie rivieren.

Vanuit het huis zijn mooie wandelingen mogelijk. Voor ervaren wandelaars ligt in Tomintoul o.a. de Speyside Way voor Uw voeten.

Grotere steden, kastelen, prachtige tuinen, whisky-distilleries, galerieën, meren (o.a. Loch Ness), Highland Games, etc. zijn makkelijk bereikbaar. Al het mooie van de Highlands ligt onder handbereik. ‘s Winters kan er meestal geskied worden.

Onze kinderen (11 en 14 jaar inmiddels) kunnen er zich uitstekend vermaken. Wij gaan op ‘avontuur’, d.w.z. maken mooie wandeltochten vanuit het huis. In de omgeving spelen we met stenen in de rivier of we gaan naar de natuurspeeltuin. We beklimmen bergen: we hebben de beklimming van de Ben MacDui op ons lijstje staan. Zwemmen in Aviemore of Elgin mag geen vakantie ontbreken. Of op een mooie dag gaan we naar Loch Morlich, waar je kunt pootje baden, zwemmen, kanoën en of  zeilen.


Het is fijn om in Burnview te zijn. Je komt er tot rust en vanuit de ‘sunroom’ kun je altijd genieten van het uitzicht (een verrekijker ligt klaar). Kinderen kunnen in de geheel omheinde tuin spelen. Als je een keer geen zin hebt om zelf te koken, kun je heerlijk en betaalbaar uit eten in Tomintoul (of afhalen).


Wij willen graag andere mensen laten genieten van dit fijne huis, dit prachtige land en de aardige mensen. Wij bieden ons huis te huur aan op basis van self-catering. Het huis is makkelijk toegankelijk voor rolstoelen/rollators. Zowel in Tomintoul als in de omgeving zijn speciale wandelingen uitgezet voor mensen met een motorische beperking (Glenlivet Estate Tomintoul - The Crown Estate). Het spreek vanzelf dat deze wandelingen zich ook goed lenen voor jonge gezinnen met kinderwagens (rugdrager is beschikbaar).Mariëlle & Robert. 

Burnview vakantiehuis

Speyside, Highlands, Scotland (6 slaapplaatsen)